Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Смотри сайты - получай ДЕНЬГИ!             Освітній портал


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 21 » Міжнародний день рідної мови
20:01
Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови в школі-інтернаті


Про роль рідної мови написано і сказано багато. Адже рідна мова-це генетичний код нації, її візитна картка. Це не просто засіб людського спілкування, це те найцінніше, що живе у наших серцях.
Сьогодні на Землі налічується близько 6 тисяч мов — самобутніх, унікальних, неповторних. Половина з них знаходиться на межі зникнення. Щоб уберегти мови від вимирання, за пропозицією держав-членів ЮНЕСКО було проголошено Міжнародний день рідної мови, який вперше відсвяткували 21 лютого 2000 року в Парижі. Відтоді  у наших календарях з’явилося ще одне свято. Дуже хочеться, щоб цей день став не тільки позначкою в календарі, а справжнім святом для людей, які чітко усвідомлюють свою роль у розвитку рідного  слова. Разом із тим хочеться наголосити, що рідну мову потрібно шанувати завжди, а не тільки тоді, коли хтось нам накаже чи присоромить.  Шанувати мову- це перш за все спілкуватися нею, удосконалювати свій словниковий запас, поглиблювати знання. Саме таку мету ставили перед собою педагоги школи, сплановуючи заходи до Міжнародного дня рідної мови.
Учні початкової школи написали диктант про мову, декламували вірші українською мовою.


Цікавим було ерудит-шоу знавців української мови, яке організувала учитель Гешур Т.Ф. для учнів 10 та 11 класів. Команду 11 класу представляли
Повханич Т., Далекорей У., Легета М., Вайдич О., Ісевич М., 10 класу- Беренич М., Шишканинець О, Довганинець І., Далекорей В., Бугірь Н. Серед вболівальників найкращим був учень 11 класу Пумпинець В., який показав чудовий результат у конкурсі вболівальників і приніс перемогу однокласникам. Отже, перемогу здобули випускники (це логічно, адже на носі-ЗНО), хоча учні 10 класу продемонстрували вміння злагоджено працювати в колективі.А це дуже важливо для сучасної людини.

Усі вихователі провели бесіди про роль рідної мови з своїми учнями під час виховних годин.

 

Переглядів: 357 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наше опитування:
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 199
Школа-інтернат© 2024