Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Смотри сайты - получай ДЕНЬГИ!             Освітній портал


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Травень » 23 » 50-літній ювілей
12:17
50-літній ювілей

З Днем народження, школо!

Весна   завжди радує нас чудовими днями, зігрітими ніжними променями сонця. Та особливою виявилася  субота 21 травня, коли Нижньоворітська школа-інтернат святкувала свій піввіковий ювілей.

Цієї днини було сонячно не тільки надворі, а й на
душі тих, чиє життя пов’язане з цим навчальним закладом. Майстерно виписані
вчителем образотворчого мистецтва
  Понзелем В.І. 50, розміщені на воротах та балконі школи, кокетливо запрошували всіх охочих на
свято радості, молодості, краси.

Зранку на шкільному подвір’ї було гамірно і
весело. Це звідусіль почали з’їжджатися випускники школи-інтернату. І сивочолі поважні, і молоді  та завзяті пани та пані, і зовсім юні хлопці та дівчата – всі сміялися, раділи, вітали один одного, почуваючись єдиною шкільною родиною. 
А сьогоднішні учениці радо вітали гостей, запрошуючи до школи, проводжаючи у класи, в яких пройшли золоті дні дитинства. Після пережитих емоцій миттєвої зустрічі з юністю всіх  запросили до актового залу, в якому розпочалася урочиста частина свята. Під гучні звуки духового оркестру (керівник Шурковський І.Ю.) швидко наповнилась зала, і всі принишкли в очікуванні дійства.
І ось лунають чарівні звуки трембіт, дзвінкий з ледь помітними нотками хвилювання голос ведучої, вчителя хімії Хміль О. М., оголошує про початок свята. І відкриває його директор школи-інтернату Лясковський С.В., який вітає всіх, наголошуючи, що рідна школа завжди чекає на своїх учнів. А їх
протягом 50 років було чимало, і кожному є що сказати, згадати. Тому й виступаючих було багато, бо з школою-інтернатом пов’язало своє життя чимало людей. Прозвучали слова вітання від колишніх керівників навчального закладу Оленюка М.М. та Ряшка І.І., які були сповнені гордістю за рідну школу. Від Воловецької РДА звучали вітання в особі заступника Лопіта І.І., який наголосив, що даний навчальний заклад має прекрасні надбання, які продовжує розвивати.  А начальник відділу освіти Полянчич М.А., окрім словесних вітань, вручила грамоту педагогічному колективу, цінний подарунок та альманах «Легендарні села України».


Завітали на свято гості з обласного центру. Методист ЗІППО Кузьма В.М., проголошуючи слова вітання, наголосила, що школа-інтернат завжди займала передові позиції і зараз працює над новітніми технологіями навчання. 



Частими гостями школи є представники МВС, які взяли шефство над закладом. Тому на свято вони знову з’явилися не з порожніми руками, а начальник РВ УМВС полковник міліції Файт Л.Л. побажав всім наснаги і творчих здобутків.

Особливо зворушливим став виступ колишнього випускника, а сьогодні - Нижньоворітського сільського голови Рябінчака М.М., який ще презентував школі подарунок - телевізор для
класу, в якому колись навчався.



Мабуть, не залишив байдужим нікого співочий дует сестер-випускниць школи-інтернату 1964 та 1968 року Дем’ян Г.А.  та Дем’ян М.А., які своєю чарівною піснею про Верховину  наповнили серця присутніх гордістю за малу батьківщину.

Велике пожвавлення в залі викликала поява ветеранів  педагогічної праці: Середи О.І., Сливки О.М. та Гаснюк Л.О., які словами-спогадами допомогли поринути у прекрасний світ минулого, а віртуозні па шкільного вальсу захопили всіх щирістю та душевністю.

Не забули згадати і тих педагогів, які, на жаль, залишили нас, полинувши у вічність: Шумського І.Ф., Ольховик О.В., Повідайчик Г.В., Ковач М.Ю., Ігнася В.М., Шурковську В.З., Ольшинську. Пам’ять про них  було вшановано хвилиною мовчання та запалюванням лампадок.


Подвійним було свято для випускників 1986, 1991, 1996 та  років, бо ювілей школи співпав із 25-річчям, 20-річчям та 15-річчям закінчення ними школи. Від імені випускників 1986 року виступив Олашин С. , який подарував школі картину із зображенням альма-матері, написаною закарпатським художником Скибою. А випускники  1996   подарували спортивний інвентар. Справжньою окрасою свята став солодкий подарунок від випускників 1991 року, які презентували торт із феєрверками.


У перервах між вітаннями учні-ведучі  Созанський О. та Саладь П. декламували вірші про школу, навчання,  шкільний ансамбль дарував прекрасні пісні.


Всім сподобався виступ гостей із Воловецького ЦПРДТ, які своїми запальними танцями змушували рухатися і в такт і глядачів у залі.  А
колишня випускниця школи Ференц Л.В. привітала всіх  від імені ЦПРДТ.

З щирими словами вдячності і привітання виступили колишні учні, а нині поважні і шановані люди: Биркович О.І, Лях І.В., Кускевич Л.В., Ряшко Л., Халус В.Ю.



Щоб остаточно зануритися у минуле, після урочистостей всіх було запрошено до шкільної їдальні, де відбулося продовження свята...

Далі вашій увазі пропонується кілька відеороликів зі свята



Початок свята


Вітання найменших школярів

Присвячується пам’яті тих хто не дожив до 50-річчя школи


Край де я родилась і живу у виконанні шкільного ансаблю. Зліва на право: Олена Малюта, Софія Понзель, Христина Білоус, Михайлина Мацур, Ірина Могіш.


Сестри Дем’ян - перші випускниці школи-інтернату відриваються по повній- МОЛОДЦІ



Вчительський вальс


Український танок

Переглядів: 3037 | Додав: Гешур | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 2
2 Невідомий  
0
Рівень гостей? По-моєму, всі поводились культурно, дотримувались норм етикету... А щодо представників влади, то їх можна зрозуміти, до виборів ще далеко...

1 Випускник  
0
Щось знизився рівень гостей порівняно з 40-річчям :((. З району - лише перший заступник, з області - тільки методист ЗІППО. А 10 років тому були найвищі чини області і району! Напрошується висновок: або авторитет інтернату впав, або владі наплювати на освіту!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наше опитування:
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 200
Школа-інтернат© 2024