Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Смотри сайты - получай ДЕНЬГИ!             Освітній портал


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Травень » 10 » День матері
21:08
День матері

ДЕНЬ МАТЕРІ

Хто дарує нам життя? Хто за руку веде у перший клас? Хто є поруч у хвилини журби, розчарування, невдач? Так і напрошується чарівне слово «мама». Коли ми вимовляємо це слово, то на душі стає тепліше, серце сповнюється якоюсь незвичайною радістю.
 Матері вдвічі більше страждають, коли на нелегкому життєвому шляху їхніх дітей з’являються невдачі, прикрощі. Недарма існує народне прислів’я: «У дитини заболить пальчик, а у матері серце». Вони заслуговують на повагу, бережливе ставлення та вічну вдячність. Наша держава подбала про те, аби щорічно друга неділя травня була присвячена матерям. Насправді  свят, приурочених жінкам, не так багато. Тому в цей чудовий день хочеться зробити щось приємне для своєї матусі,  і кожен по-своєму використовує цей шанс. Учні 5 класу під керівництвом вихователя Сличко Тетяни Іванівни запросили до Нижньоворітської школи-інтернату найрідніших їм людей, щоб своєю концертною програмою подякувати матерям за все, а також подарувати їм незабутні спогади про свято.

Під звуки чарівної музики Вайдич Олександр та Сабелко Уляна хлібом-сіллю запросили всіх гостей на концерт. Ведучі Повханич Таміла та Семененко Ярослав підхопили урочисту хвилинку і підкреслили значущість свята своїми віршиками-привітаннями. Поезія Анатолія Костецького «Все починається з мами» у виконанні Вайдича Олександра змусила весь зал задуматися над тим, що без поради та підтримки матері не можна досягнути  ніяких вершин. П’ятикласники також згадали, що кожен із нас має трьох матерів. Це Пречиста Діва Марія,  земля наша, славна ненька Україна, та рідна матір.
Після пісні «Тільки мама…» , яка вже з перших акордів підняла настрій всім глядачам, п’ятикласники по черзі декламували вірші, в яких лунали імена їхніх матерів. Складені поезії були настільки несподіваними, що викликали сльози на очах у деяких матерів.
Особливо вразила молитва учнів 5 класу, яка устами та відкритими серцями двадцяти чотирьох дітей просила ласки і здоров’я для рідних матусь. Напевно, немає нічого кращого, як молитва дитини за неньку!

Справжньою окрасою виявилися «Частівки» у виконанні чоловічого колективу(Вайдич Олександр, Бірчин Дмитро і Курах Ілля). Уже за перші секунди виступу хлопці довели свою акторську і співочу майстерність, адже «Частівки» стали  чи не найяскравішим моментом за всю концертну програму.
Між піснями «А сорочка мамина…» та «Подарунок для мами» глядачі насолоджувалися сценкою, яку зіграли Минда Тетяна і Комарницька Тетяна. Розпатлані коси, забинтована рука, брудний комірець, загублений гребінець – все це наслідки того, що мама у відряджені, - пояснили дівчата. Це було розв’язкою гуморески, яка довго тримала глядачів у тенетах невідомості, адже присутні в залі з нетерпінням чекали на подальший розвиток подій.
На сцені знову з’явилися учасники свята, побажали всього найкращого своїм любим матерям та вручили подарунки( рамочки з фотографіями їхніх матусь), виготовлені власноруч.
Концертна програма закінчилася, але сьогоднішній день назавжди закарбується у пам’яті усіх присутніх на святі, бо він подарував не тільки гарний настрій, а й незабутні спогади про дитинство, у яке так часто хочеться повернутись…

Випускниця 2012 року Гараздій Мирослава


Переглядів: 1313 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наше опитування:
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 200
Школа-інтернат© 2024