Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Смотри сайты - получай ДЕНЬГИ!             Освітній портал


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Січень » 28 » День Соборності України
13:32
День Соборності України
Україна... Золота, чарівна сторона. Земля рясно уквітчана, зеленню закосичена. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть!
У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорозьку Січ, славетну Києво-Могилянську академію. Україна виколисала велетнів сили і духу — таких, як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський... Цей перелік можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. І сьогодні ми святкуємо річницю проголошення Соборності нашої держави.
22 січня вся Україна святкує День соборності. Для кожного це свято особливе по-своєму, адже територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
Про день об’єднання нашої держави повинен знати кожен: від маленької дитини, до дорослої людини.З цією метою в школах, коледжах,ліцеях проводяться різні виховні заходи. Не винятком стала й Нижньоворітська школа-інтернат, де вчитель історії Малильо Галина Богданівна Розповідала учням 10-го класу про Акт воз’єднання, злуки двох частин України. На уроці учні дізналися про тернистий шлях української держави, про різних політичних діячів,які прагнули зробити Україну незалежною державою зі своєю мовою,традиціями та символікою. За всю історію Україна пережила чимало:багато повстань, революцій,воєн,перерозподілів. Та український народ ніколи не здавався,він хотів жити у вільній цілісній країні. Люди прагнули об’єднати державу.
І ось збулося довічне прагнення нашого народу. Збулося те, за що страждали і гинули, боролися і вболівали, для чого жили і працювали мільйони синів і дочок України впродовж років, десятиліть, століть... Те, що було провідною зорею для геніїв її духу і що було їхнім непозбутнім болем і тяжкою мукою...
Україна об’єдналася!
Та в даний час ми можемо спостерігати спроби певних політичних сил знову протиставити східний регіон України західному і центральному. Події в Києві на вулиці Михайла Грушевського змусили здригнутися весь світ. Гинуть невинні люди. Над мітингувальниками знущаються так звані «правоохоронці», які давали клятву служити НАРОДУ України, а не окремим політичним амбіціям. Задумаймося,чи правильно ми робимо? Чи повинно так бути?! Ми маємо бути свідомі того,що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети — побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної У країни,якою пишатимуться нащадки.
Відродження Вітчизни – це єдність наших душ, воскресіння духовності, культури, мови.
Зі святом соборності, українці!
Слава Україні !Героям слава!

Учениця 10 класу Беренич Ірина
Переглядів: 681 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наше опитування:
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 200
Школа-інтернат© 2024