Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Смотри сайты - получай ДЕНЬГИ!             Освітній портал


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Листопад » 15 » Гастролі Закарпатської обласної філармонії
15:06
Гастролі Закарпатської обласної філармонії

Духовна скарбниця

Українська пісня... Вона є однією із святинь нашого народу, його найціннішим духовним скарбом, гордістю і красою, геніальною поетичною біографією. Пісенна культура українського народу багатьма своїми струмочками впадає в безмежний океан світової культури. З сивої давнини, покоління за поколінням щедро народжують від рідної землі, сонця, неба, води, вітру дивні звуки мелодій, неповторну магію слова, що ведуть нас по стежках рідного краю. Українська пісня ввібрала в себе все найкраще, найніжніше, найвеличніше, наймудріше, найблагородніше, найпоетичніше і найболючіше — перший крик немовляти, яким воно сповістило про свою появу на світ, і останній зойк прощання людини зі світом, дзвінкий сміх дитини і зворушливий плач сироти, тугу чумака в далекій дорозі і розпач кріпака на важкій підневільній праці, сяйво перлистих рос, блакить неосяжного неба і золото пшеничних ланів, міць столітніх дубів і багрянець світанкових заграв. Вона ріднить нас тремтливими своїми звуками, живе в душі кожної людини і, як вічне світло, осяває нам життя.
Як приємно, що ця пісня й сьогодні ллється з вуст сучасної молоді.
Сьогодні, 15 листопада, до нашої школи завітали артисти закарпатської обласної філармонії, «Заслуженого академічного закарпатського народного хору України», які довели, що українська пісня лунала, лунає і буде лунати в нашому рідному, співочому краї. В приміщенні актового залу були виконані закарпатські народні пісні: «Пішов Іван в полонину косити», «Ішло дівча лучками», «Болить мене голівонька», «Ой на горі дубина», які виконували солісти хору К. Кохан, В. Голянич, С. Одокста, А. Багнюк, В. Тимко та Т. Шуфрич під керівництвом головного диригента, заслуженого працівника культури України Наталії Петій-Потапчук.
Український народ протягом багатьох століть створював самобутню культуру, яка відбиває його багатогранне життя. Окрім пісні, одним з її найцінніших скарбів є танцювальне мистецтво. Український танець займає значне місце серед культурних надбань нашого народу. Широка популярність українського танцю в нашій країні та за кордоном пояснюється невичерпним багатством тем і сюжетів, щирістю, життєрадісним запалом, гумором. Балетна група за постановками балетмейстера, заслуженого артиста України Володимира Кітченко,
виконала для наших учнів закарпатські, українські та угорські танці: «Увиванець», «Ой кум до куми залицявся», «Березнянка», «Угорський дует».
Невід’ємною частиною та окрасою всього дійства був оркестр, керівником якого є М. Бровді.
Проводжали артистів учні нашої школи бурхливими оваціями та захопленими вигуками "Браво!”.
Сподіваємося, що такі концерти не будуть рідкістю в нашій школі.
Учениця 10 класу Понзель Софія
Переглядів: 702 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наше опитування:
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 200
Школа-інтернат© 2024