Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Смотри сайты - получай ДЕНЬГИ!             Освітній портал


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 10 » Із літературою в серці…
18:10
Із літературою в серці…

Із літературою в серці…

Вона покликана робити людей добрішими, уміє лікувати душевні рани, завжди показує правильну дорогу, проектує абстрактні уявлення про світ на реальні дії. Тільки проблема не у функції літератури, а в ставленні до неї. Ґаджети стають природним замінником книжок, а віртуальний світ Інтернету захоплює більше ніж творчість Шевченка, Сковороди, Гомера чи Свіфта. Саме з питанням «нелюбові до читання» вирішила боротися вчитель світової літератури Нижньоворітської школи-інтернату Тетяна Михайлівна Полажинець, котра провела з учнями 7–11 класів уроки-реклами.
Школярам такий підхід до навчання дуже сподобався. Їхнє завдання полягало в тому, щоб представити заданий наперед твір у незвичній формі. Так, семикласники мали зацікавити до читання шестикласників, рекламуючи роман «Айвенго».

Учениця 7 класу Магдалина Беренич згадує: «Наша група робила відеопрезентацію: інтерв’ю з людиною-фанатом цього твору. Звичайно, робота вдалася не з першого разу. Але врешті-решт вийшло. Також було цікаво спостерігати за результатами роботи інших груп, адже кожна представляла роман за своїм баченням і уявою». Восьмикласниця Таміла Повханич розповідає про свою команду: «Ми мали підготувати цікаву розповідь про Гомера і його найвідоміші твори – «Іліаду» й «Одіссею». Біографія автора, ілюстративний матеріал, лист-звернення Гомера до читачів знайшли своє відображення на плакаті. Тобто в нас вийшла своєрідна творча робота. Мені подобаються завдання, які треба виконувати в групах. А ще дуже приємно, коли результати тішать нашу вчительку…»


У літературному поєдинку ніяк не могли визначитися, кому ж віддати пальму першості. «Школярі старалися, і це радує. У члени журі ми обрали нашого лаборанта Марію Василівну Волошин, яка була в захопленні від ініціативності  учнів. Чесно кажучи, для мене це теж був великий сюрприз. Мета виправдала засоби: відтепер творчість Гомера, Вольтера, Свіфта, Аполлінера, яких ми обрали для експерименту, має постати в іншому, набагато цікавішому, ракурсі для молодших класів. Хочу відзначити 7-класників Олену Шишканинець, Тетяну Маринець, Магдалину Беренич, Яну Волосяк, 8-класників Віталія Боринського, Тамілу Повханич,Тетяну Минду, Владислава Рябця. Цим проектом хочу довести, що світова література – предмет, достойний уваги й поваги. На жаль, діти не дуже люблять читати. А звідки братимуться виховані особистості, якщо молодь не буде черпати знання з книжок?! Література – засіб виховання», – зазначає ініціатор нестандартних занять, учитель світової літератури Тетяна Михайлівна Полажинець. Також висловлює щиру подяку учням, котрі готові втілювати нереальні, на перший погляд, ідеї в життя.

Власкор.

Переглядів: 761 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наше опитування:
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 200
Школа-інтернат© 2024