Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Смотри сайты - получай ДЕНЬГИ!             Освітній портал


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Березень » 15 » Районне методичне об’єднання вчителів початкових класів.
13:14
Районне методичне об’єднання вчителів початкових класів.
Нещодавно на базі  Нижньоворітської школи-інтернату було проведено районне методичне об’єднання вчителів початкових класів. Всім відомо, що справжній фахівець, навіть набувши певного досвіду, ніколи не зупиняється; переосмислює пізнане, завжди шукає щось нове, доповнює власні доробки. Реалізація навчально-виховного процесу на сучасному етапі немислима без застосування інноваційних технологій. Тому проблемне питання методоб'єднання вчителів початкових класів стосується саме цієї теми.
Привітно зустріла школа-інтернат своїх гостей. В усьому відчувається вміла рука педагогів: в оформленні класних приміщень, ігрового залу, стендів.

Не менше враження склали і майстер-класи, підготовлені Нижньоворітської школи-інтернату. Особливим антуражем відзначився урок у 4 класі, який провела Понзель Тетяна Михайлівна. Спокійна, невимушена обстановка, учні в національних костюмах, тканий хідничок на підлозі, вишивані рушники, калинові кетяги – усе налаштовувало на задушевну бесіду. Разом з учнями вчителька підготувала урок позакласного читання «Грані таланту Великого кобзаря», в якому зробила акцент, що Шевченко – талант світового масштабу, окрім поетичного, в нього був ще й малярський хист. Школярі по своєму інтерпретували твори кобзаря, читали власні поезії, складали сенкани оформляли виставку власних малюнків.
Не менше цікаво пройшов урок у 3 класі, який провела Гвоздак Людмила Іванівна. Інтегрований урок математики і громадянської освіти ще раз довів, що справжній учитель – це учитель мислячий, новатор, науковець. Урок вражав насиченістю фактичними матеріалами, зокрема цікавою інформацією про музеї, видатні архітектурні пам'ятки. Використавши елементи казки, вчителька легко й доступно ввела дітей у досить складний світ математики.
Учні другого класу продемонстрували, що таке справжня українська гостинність. Учителька Ільницька Ярослава  Миколаївна підготувала інтегрований урок читання та основ здоров'я. І казка «Лисичка і Журавель» стала своєрідною засторогою для учнів, як не слід поводитись із гостями. А дитячий журнал «Секретне меню», який став міні-проектом другокласників, та гра «Телепередача» тільки підкреслили вміння педагога організовувати дитячий колектив.
Справжньою родзинкою став виховний захід, присвячений зустрічі весни, який підготували учні 1 класу під вмілим керівництвом вчителя першого класу Вайдич Т.І. та вчителя музики Малюти С.І.. Метою заходу була активізація пізнавальних інтересів учнів, розширення їхнього світогляду, заохочення до навчального процесу за допомогою казкових персонажів Сонця, Дощу, Вітру, Весни, Зими. Виступ першокласників приніс масу позитивних емоцій, залишив приємні враження. Особливо припало до душі виконання пісні «Зелене жито» Рябінчаком Назаром у супроводі троїстих музик, який зачарував присутніх прекрасними вокальними даними.
Залишається тільки висловити побажання, щоб та творча атмосфера, яка панує у школі-інтернаті, не згасала ніколи.

З матеріалами майсер-класу, який показали Вайдич Т.І., Ільницька Я.М., Гвоздак Л.І. та Понзель Т.М. можна ознайомитися і викачати в розділі Каталог файлів.

Формування в

учнів вміння

вчитися

 



Переглядів: 1157 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наше опитування:
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 200
Школа-інтернат© 2024