Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Смотри сайты - получай ДЕНЬГИ!             Освітній портал


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Травень » 7 » «Схід та Захід – разом»
07:04
«Схід та Захід – разом»

На годиннику – 08.00. За партами сільської закарпатської школи – діти з південного Маріуполя, прифронтових Гранітного, Авдіївки, учасники «Ліги майбутніх поліцейських» з Краматорська, Слов’янська, Дружківки, а також хлопці та дівчата, які виїхали з тимчасово окупованих територій. Поїздка до Закарпаття – не привід забути про навчання. Тому на першому занятті школярі здобували знання за різними предметами – хтось розбирався у творах української літератури, хтось відрізняв члени речення, хтось рахував яблука, а хтось – дізнавався про фази сну.

Зустріли «новеньких» дуже тепло. І підлітки з Донецької області швидко адаптувалися до нової обстановки та знайшли спільну мову з новими однокласниками й вчителями. На перших уроках – перші питання до вчителів, перші відповіді та перше гарне враження.

13-річна Настя живе у селі Нижні Ворота та навчається в 7-му класі, дівчина любить волейбол та ділиться враженнями від нових однокласників. Розповідає, що до їхньої школи-інтернату приїжджає багато дітей із різних куточків Закарпаття, але таких надзвичайних, як діти Донеччини, ще не було.

- Вони дуже позитивні, енергійні, добре навчаються, активні на уроках та дуже розумні. Запам’ятався їхній позитивний настрій, які вони є - дуже позитивні та розумні, у нас ще таких дітей, як вони, не було, - ділиться школярка.

Нових друзів серед школярів Донеччини вже знайшла собі й подруга Насті 15-річна Оленка.

- Ми одразу з ними подружилися. Вони щирі, радісні. Незважаючи на те, що у них вдома триває війна, вони привітливі, нічого не бояться, - відзначає Олена.

На питання вчителя української мови Тетяни Федорівни про те, хто такий, на їхню думку, патріот, 15-річна учасниця «Ліги майбутніх поліцейських» Саша відповіла, що це людина, яка не просто носить вишиванку, а серцем любить свою Батьківщину та доводить свою любов своїми справами, а не словами.

Діти знаючі, такі, як і всі інші. Можна в їхніх очах знайти і зацікавлення, і подив, і захоплення. Це свідчить про те, що всі діти однакові. Те, що вони завітали до нас, свідчить про те, Україна є єдиною, всюди однакові діти. Такі заходи спрямовані на те, щоб у нас не було ніякого поділу, щоб ми відчували, що ми єдине ціле, - розповіла вчителька.

- Тут добрі вчителі, до нас поставилися привітно та з розумінням. Мені сподобалось. Школа гарна, красиве подвір’я. Діти привітливі, вони перші підходили до нас знайомитися. Сподіваюся, ми з ними подружимося та будемо спілкуватися, коли повернемося додому, - розповідає 15-річний Андрій з Гранітного.

Сподобалися перші заняття у закарпатській школі й Максиму з Авдіївки. Та найбільше - урок біології, де розповідали про фази сну.

Це був вже четвертий день перебування дітей з Донеччини на Закарпатті у рамках проекту «Схід та Захід – разом». Подорож вдалося здійснити завдяки підтримці заступника голови Нацполіції України – начальника ГУНП в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна та голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

за матеріалами сайту "Поліція Донеччини"

Переглядів: 578 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наше опитування:
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 199
Школа-інтернат© 2024