Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Смотри сайты - получай ДЕНЬГИ!             Освітній портал


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 19 » Світле свято Великодня
15:12
Світле свято Великодня

Світле свято Великодня

         Кожної весни, кожного року велика господня любов дарує нам Великоднє свято. Великдень – найсвітліша, найбільш шанована в народі подія, день Воскресіння Ісуса Христа. Радістю сповнилися серця перших християн. Світло цієї радості іде до нас через століття, а разом з ними  і давні традиції святкування, які передавали нам діди і прадіди. Щоб не забувались ці звичаї, учні 7 класу Нижньоворітської школи-інтернату під керівництвом вихователів Курах Г. М. та Палько Т.В. на сцені актового залу провели виховний захід «Світле свято Великодня».

         Концерт розпочався з веселої пісні «Знов прийшла весна» у виконанні наймолодших учасників шкільного хору, яким вміло керує наш музкерівник Малюта С.І.

        Під час свята учні сьомого класу  дуже гарно і цікаво розповідали  всім глядачам про підготовку до Великодня, детально охарактеризували події  Страсного тижня, названого так у пам’ять про останні дні земного життя Ісуса Христа. Дівчата спробували ознайомити присутніх з традицією випікання пасок, малювання писанок, розповіли про символіку кольорів, різноманітність фарб та способи їх виготовлення, про писанкові символи-візерунки.

        За давньою слов’янською традицією зі святом Великодня розпочинається  закликання весни, співання гаївок. Тому дуже доречним було водіння хороводу та закликання весни  під пісню «Прийди, прийди, весно-красна!» у виконанні Ляшенко Діани.

       Організатори та учасники  свята висловлюють щиру подяку всім, хто брав активну участь у його підготовці, та бажають творчих успіхів і великого  натхнення.

      Хочеться також  сподіватись, що давні традиції нашого народу, пов’язані з  чистим і радісним святом Пасхи, стануть доброю звичкою  для всіх майбутніх поколінь українського народу.

Переглядів: 543 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наше опитування:
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 200
Школа-інтернат© 2024