Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Смотри сайты - получай ДЕНЬГИ!             Освітній портал


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Листопад » 11 » Вшанування української мови
11:46
Вшанування української мови

Щорічно, починаючи з 1997 року, 9 листопада в Україні відзначається День писемності та мови, на честь вшанування пам`яті Преподобного Нестора Літописця. Наш ліцей теж долучився до  святкування.

З учнями  1 класу  вчителька Понзель Т.М. провела  дидактичну гру "Мова яка?", під час якої  першокласники  характеризували  рідну мову за допомогою асоціацій: барвінкова, калинова, мелодійна, рідна, чарівна.

Для другокласників учителька Вайдич Т.І. підготувала мовознавчу вікторину "Чарівні прислів'я" та бліц-вікторину "Ми знаємо українську мову", де учні мали змогу позмагатися за престижне звання "Знавець рідної мови".

        

Третьокласники разом із вчителькою Миндою В.І. виготовили лепбук до Дня української писемності та провели урок рідної мови з використанням стратегії фішбоун "Чому не слід цуратися рідної мови?" Четвертокласники підготували інформаційну стіннівку.

Для учнів 5 та 6 класу вчитель української мови та літератури Голянич Г.Ю. провела мовознавчу вікторину, під час якої учні пригадали народні прислів'я та приказки, декламували поезії про рідну мову. У 8 класі проведено відеоурок "Плекаймо мову!".

Сличко О.І., учитель української мови та літератури, у 7 класі провела лінгвістичний турнір.

Випускники школи та учні 10 класу разом з учителькою української мови та літератури Гешур Т.Ф. приєдналися до флешмобу - 21 Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

   

Бібліотекар Голянич С.В. організувала книжкову виставку " Моя мова калинова". І, звісно ж, був проведений І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу  з української мови ім. П.Яцика.

    

Переглядів: 190 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Наше опитування:
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 200
Школа-інтернат© 2024